Καλές τέχνες: Αρχιτεκτονική, Γλυπτική, Ζωγραφική, Ποίηση, Μουσική, Χορός, Κινηματογράφος (έβδομη τέχνη), Οπτικοακουστικές Τέχνες. Επίσης, Θέατρο, Όπερα, Λογοτεχνία, Χαρακτική, Φωτογραφία (όγδοη τέχνη), Κόμικς (ένατη τέχνη).

Στον Τομέα των Καλών Τεχνών αντικείμενα Λαογραφίας, το Θέατρο, το Θέατρο Σκιών και οι φωτογραφίες έχουν την τιμητική τους αφού πρόκειται για ενότητες που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τα τεκμήρια του Τομέα των Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων. Τα αγαπημένα «κόμικς» κλέβουν την παράσταση και μπορεί να δει κανείς σκίτσα και προσχέδια καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο αυθεντικά πριν τα εκτυπωμένα που βρίσκουμε στις πλήρεις σειρές των περιοδικών.

Ενώ για τη μορφή της Τέχνης που μαγεύει όλες τις ηλικίες, το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. διαθέτει υλικό ικανό να διατηρήσει και να αναπτύξει διεθνώς το μύθο του κινηματογράφου. Τριάντα χιλιάδες (30.000) τίτλοι ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου των 16mm, 18mm και 35mm, video όλων των τύπων και DVD από τα πρώτα βήματα της 7ης Τέχνης, μηχανές λήψης και προβολής, αφίσες και φωτογραφίες, συνθέτουν ένα πανόραμα που ξετυλίγεται μέχρι τις μέρες μας. Σε αριθμούς: 2.000 ΠΟΜΠΙΝΕΣ, 10.000 LASER DISCS. 15.000 VHS, 3.000 DVDS,
3.000 ΑΦΙΣΕΣ / LOBBY CARDS, 4.000 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, 2.000 ΑΦΙΣΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ.

Η Συλλογή με έργα Τέχνης του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. περιλαμβάνει έργα των Τσαρούχη, Γύζη, Εγγονόπουλου, Λύτρα, Κασσά, Picasso, Klee και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών. Τέμπερα, ελαιογραφίες, γκραβούρες συνδυάζουν αρμονικά την τέχνη με τα ιστορικά τεκμήρια.