Παιδικό Μουσείο Κύπρου

ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990 ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…

PM

Το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. έχει στην κατοχή του μία από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών στον κόσμο, πλούσιο συλλεκτικό υλικό και μοναδικά ιστορικά κειμήλια. Αντλώντας έμπνευση από τη σοφία – βαθιά πνευματικότητα, ο Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων φιλοδοξεί να αξιοποιεί τις συλλογές του, συντελώντας, ως φορέας πολιτισμού, στη διεύρυνση της μελέτης και της έρευνας και να αποτελεί πόλο έλξης ακαδημαϊκών, συλλεκτών, φίλων των Τεχνών και των Γραμμάτων. Ένας από τους στόχους είναι η προσφορά στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς μέσα από τα διδάγματα της ιστορίας, τη δημιουργική και ελεύθερη έκφραση των παιδιών και, φυσικά, την διασκέδασή τους.

Με κοινούς στόχους ο Οργανισμός Παιδικό Μουσείο Κύπρου, μακριά από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, έχει ως βασικό σκοπό να βοηθήσει όλα τα παιδιά να αναπτύξουν τις δημιουργικές δυνατότητες ώστε να γίνουν πολίτες με αυτοσεβασμό και κοινωνική συνείδηση και να συμμετέχουν ενεργά στο κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι. Μέσα από τα προγράμματα, τα εκθέματα και τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στις δράσεις του, προάγεται η κατανόηση, η εκτίμηση του πολιτισμού, της παράδοσης, της ιστορίας, της τέχνης, της επιστήμης και του περιβάλλοντος καθώς επίσης και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Με την έκθεση 100 σπάνιων παιχνιδιών τον Μάιο του 2011 στην Λευκωσία, εγκαινιάστηκε η κοινή πορεία του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. και του Παιδικού Μουσείου Κύπρου. Στη συνέχεια, τον Μάιο του 2012 πραγματοποιήθηκε η έκθεση ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ & ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ στην Λευκωσία η οποία μεταφέρθηκε για έναν ολόκληρο χρόνο στο Δήμο Γερίου. Το 2013 εγκαινιάστηκε ένα μόνιμο Μουσείο Παιχνιδιών στον Δήμο Αραδίππου.

Ενημερωτικό δελτίο

Αίτηση Μέλους

Διοικητικό Συμβούλιο

Παιδικά Μουσεία

Συμμετοχή

Μουσείο Παιγνιδιών Αραδίππου